ANALOGY (General Mental Ability) UPSC EPFOTotal Questions: 7021. 25 : 37 :: 49 : ?(a) 41(b) 56(c) 60(d) 65Correct Answer: (d) 65Solution:22. 763 : 856 :: 637 : ?(a) 866(b) 730(c) 737(d) 637Correct Answer: (b) 730Solution:763 + 93 = 856 637 + 93 = 73023. 3 : 243 :: 5 : ?(a) 425(b) 465(c) 546(d) 3125Correct Answer: (d) 3125Solution:24. 6 : 222 :: 7 : ?(a) 210(b) 465(c) 350(d) 3125Correct Answer: (c) 350Solution:25. 7584 : 5362 :: 4673 : ?(a) 2451(b) 3562(c) 5487(d) 5784Correct Answer: (a) 2451Solution:7584 – 2222 = 5362 4673 – 2222 = 245126. QDXM : SFYN :: UIOZ : ?(a) WKPA(b) QNLA(c) LPWA(d) PAQMCorrect Answer: (a) WKPASolution:27. ASTN : ZTSO :: MSUB : ?(a) LRRC(b) LTTA(c) NTVC(d) LTTCCorrect Answer: (d) LTTCSolution:28. FILM : ADGH :: MILK : ?(a) ADGF(b) HGDE(c) HDGF(d) HEGFCorrect Answer: (c) HDGFSolution:29. MAD : JXA :: RUN : ?(a) ORK(b) OSQ(c) PRJ(d) UXQCorrect Answer: (a) ORKSolution:30. Dda : aDD : Rrb : ?(a) BBr(b) bRR(c) RRR(d) BrRCorrect Answer: (b) bRRSolution:Submit Quiz« Previous1234567Next »