HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift IInd Paper

Total Questions: 100

51. Pointing towards a boy, Mohan said, "He is the son of the only daughter of my father-in-law." How is Mohan related to the boy?

Correct Answer: (b) Father

52. Find out the word which cannot be formed by using the letters of the given word:

PROSPERITY

Correct Answer: (b) ERASE

53. 'Congratulations' is related to 'Achievement' in the same way as 'Condolence' is related to —

Correct Answer: (b) Loss

54. Find the odd one out —

9, 12, 15, 18, 20, 24

Correct Answer: (a) 20

55. In a new code language, SMART is written as 13489, ROUGH is written as 8651012. What will be the code for TOUGH?

Correct Answer: (c) 9651012

56. You went to a restaurant with your friends. Accidentally, a waiter spills coffee on your dress. You will —

Correct Answer: (b) Laugh it off and make him comfortable

57. Find the odd one out —

Correct Answer: (c) Players: Team

58. In a certain code language, number 2675 is written as XYZM and 1392 as RBIX. How is 7593 written in that code language?

Correct Answer: (a) ZMIB

59. Amit, Bob, Cherry, Dinesh, Elly, and Fatima are sitting around a round table, facing the center, at an equal distance from each other. Amit is between Elly and Fatima. Elly is sitting opposite to Dinesh, and Cherry is not in either of the neighboring seats of Elly. Who are the neighbors of Cherry?

Correct Answer: (a) Bob and Dinesh

60. Three statements are followed by three conclusions. Take the statements to be true even if they seem to vary from the commonly known facts. Decide which of the conclusions are is logically follow(s) from the given statements ?

Statements:

  • No rose is sunflower.
  • Some jasmines are sunflowers.
  • All roses are marigold.

Conclusions:

I. Some marigolds are sunflowers.

II. Some jasmines are roses.

III. No sunflower is marigold.

 

Correct Answer: (d) Either I and II follows