HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift IInd Paper

Total Questions: 100

61. What is ‘Daaman’ in Haryana?

Correct Answer: (c) A flary ankle-long skirt

62. Which of the following is the shortest National Highway of Haryana?

Correct Answer: (a) NH-148A

63. Which soil is known as Rosali in Haryana?

Correct Answer: (a) Relatively Sandy-loam Soil

64. ‘Mhara Goan Jagmag Gaon’ scheme of Haryana is associated with:

Correct Answer: (a) Power supply to villages

65. Who won the Bronze medal Archery in Tokyo Paralympics 2022?

Correct Answer: (b) Harvinder Singh

66. In which year Haryana launched ‘Parivahan Yojana’?

Correct Answer: (c) 27 February, 2016

67. Who among the following was a court poet during the reign of king Harshvardhana?

Correct Answer: (d) Banabhatta

68. Which of the following fairs is organized in Haryana?

Correct Answer: (d) Gopal Mochan fair

69. Match the division in Haryana given in column-I with the district under each division given in Column-II:

Column-IColumn-II
I. Karnal(a) Jind, Sirsa
II. Hisar(b) Panipat, Kaithal
III. Hisar(c) Jhajjar, Bhiwani
IV. Rohtak(d) Kurukshetra, Yamunanagar

 

IIIIIIIV
(A)acbd
(B)cdab
(C)dbca
(D)badc
Correct Answer: (D)

70. What percent of seats in Industrial Training Institutes (ITIs) and Technical Education Institutions in Haryana State are reserved for girls?

Correct Answer: (c) 25%