HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift IInd Paper

Total Questions: 100

71. Shivangi Pathak of Hisar district is associated with:

Correct Answer: (a) Mountaineering

72. In which year the Indian Institute of Management (IIM), Rohtak was established?

Correct Answer: (a) 2009

73. Sir Chhotu Ram completed his undergraduate degree from which college of the University of Delhi?

Correct Answer: (d) St. Stephen’s College

74. Which President of India laid the foundation stone of Kurukshetra University?

Correct Answer: (d) Dr. Rajendra Prasad

75. Where is the Sharda Devi fair held in Haryana?

Correct Answer: (c) Ambala

76. Haryana is located in which part of India?

Correct Answer: (d) North-Western

77. Paramvir Chakra awardee Major Hoshiyar Singh was born in which district of Haryana?

Correct Answer: (c) Sonipat

78. What is the Geographical area of Haryana?

Correct Answer: (b) 44,212 cm²

79. When is the State Day of Haryana celebrated?

Correct Answer: (c) 1 November

80. Construction of 'Recharging Well' comes under which scheme of Haryana?

Correct Answer: (d) Mera Pani Meri Virasat