HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift IInd Paper

Total Questions: 100

81. The meaning of Haryanvi Proverb, "Thali Baithi naan Katde Munde," is:

Correct Answer: (b) In absence of useful work, doing unusable work

82. When was the Surajkund International Craft Mela held for the first time?

Correct Answer: (c) 1987

83. Where is the YAKULT manufacturing unit in Haryana located?

Correct Answer: (d) Sonipat

84. When was the President's Rule imposed in Haryana for the second time since the formation of the State?

Correct Answer: (d) 1977

85. What is the percentage of total expenditure allocated towards rural development in Haryana State budget for the financial year 2022-23?

Correct Answer: (b) 5%

86. If p is a prime number, then the LCM of p and q+1 is :

Correct Answer: (b) p (p+1)

87. A student took five papers in an examination, where full marks were the same in each paper. Her marks in these papers were in the ratio of 6:7:8:9:10. In all these papers together, the candidate obtained 60% of the total marks. Then the number of papers in which she scored more than 50% marks is:

Correct Answer: (a) 4

88. How many litres of pure acid are there in 8 litres of a 20% solution?

Correct Answer: (a) 1.6

89. A batsman makes a score of 84 runs in the 21st inning and thus increases his average by 2 runs. His average after 21 innings is:

Correct Answer: (a) 44

90. 4÷7 of a pole is in the mud. When 1÷3 of it is pulled out, 250 cm of the pole is still in the mud. The full length of the pole is:

Correct Answer: (b) 1050 cm