HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift Ist Paper

Total Questions: 100

91. On Ajay’s birthday, chocolates were to be distributed equally among 100 children. He could distribute to 70 children only so that each child got 3 chocolates extra. How many total chocolates were available for distribution?

Correct Answer: (d) 700

92. Find the odd one out:

Correct Answer: (d) Auditorium-Chair

93. Select the combination of numbers so that the letters arranged accordingly will form a meaningful word:

G N A E H R
1 2 3 4 5 6

Correct Answer: (a) 5, 3, 2, 1, 4, 6

94. ‘ANGLES’ is related to ‘GNASEL’ in the same way as ‘SQUARE’ is related to?

Correct Answer: (d) UQSERA

95. ‘BLUNT’ is related to ‘IBuTn’ in the same way as ‘SHARP’ is related to?

Correct Answer: (b) hSaPr

96. X Y Z A B C Q R S O P M N J H I + 1 2 3 4 5. Which of the following is third to the right of the element which is exactly in the middle of the given sequence?

Correct Answer: (c) H

97. Which number will replace ‘X’ in the given numerical series?

0, 7, 26, X, 124, 215

Correct Answer: (c) 63

98. Find out the word which can be formed by using the letters of the given word—

SUPERVISION

Correct Answer: (c) NERVOUS

99. You are the owner of a restaurant. One of your delivery boys met with a minor accident while rushing to deliver the food on time. He needs rest for 5 days. Which of the following actions you will take?

Correct Answer: (c) You will give him paid leave for 5 days and will also pay for medical expenses

100. ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’, ‘E’ and ‘F’ are six persons. ‘C’ is older than ‘D’. ‘A’ is the youngest. ‘B’ and ‘D’ are of equal age. ‘B’ is older than ‘E’. ‘C’ is younger than ‘F’. Who are older than ‘B’?

Correct Answer: (c) F and C