HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift Ist Paper

Total Questions: 100

71. Consider the following statements—

(1) Chope is a style of shawl manufactured in Haryana.

(2) This shawl style is also known as Phulkari.

Which of the statements given above is/are correct?

Correct Answer: (b) Both (1) and (2)

72. When was the famous Badkhal lake of Haryana developed?

Correct Answer: (a) In 1947

73. After the death of Najib-ad-Dawlah in 1770 AD, who ascended his throne?

Correct Answer: (b) Najaf Khan

74. Which dance form of Haryana is dedicated to Shiva and Parvati?

Correct Answer: (c) Gangor Dance

75. Where is the Chhaj ornament worn by women?

Correct Answer: (d) Forehead

76. How many District Level Treasuries are there in Haryana according to the Haryana Economic Survey, 2021-22?

Correct Answer: (b) 23

77. National Beekeeping and Honey Mission (NBHM) Scheme was started in which year in Haryana?

Correct Answer: (d) 2020

78. How many villages have been associated with ‘Mhera Goan, Jagmag Gaon’ Scheme till January 2022?

Correct Answer: (a) 5,569

79. What is the total number of electricity consumers in Haryana till 2021-22?

Correct Answer: (c) 73,07,992

80. What is the percentage of the total expenditure allocated towards Education in Haryana State Budget for the financial year 2022-23?

Correct Answer: (b) 14.2%