HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 First Shift Ist Paper

Total Questions: 100

81. In which year was SAI National Boxing Academy (Rohtak) inaugurated?

Correct Answer: (c) 2017

82. Which among the following personalities from Haryana received the Padma Shri award in 2022 in the field of sports?

Correct Answer: (a) Sumit Antil

83. Sportsperson Seema Punia Antil hails from which village in Haryana?

Correct Answer: (b) Khewda

84. Which language was accorded the status of the second official language in Haryana in 2010?

Correct Answer: (b) Punjabi

85. Which Haryanvi film released in 2015 received two National Awards?

Correct Answer: (b) Pagdi

86. Three statements are followed by three conclusions. Take the statements to be true even if they seem to be at variance from the commonly known facts. Decide which of the given conclusions logically follow from the given statements:

Statements:

Some plates are spoons.

Some bowls are plates.

All spoons are bowls.

Conclusions:

I. Some plates are bowls.

II. Some bowls are spoons.

III. Some spoons are plates.

Correct Answer: (c) All I, II, and III follow

87. Which number will come in place of the question mark (?) in the following numerical series?

27, 216, 729, …….?, 3375

Correct Answer: (a) 1,728

88. Find the odd term out:

15, 10, 20, 24, 25

Correct Answer: (a) 25

89. In a certain code language, ‘over and above’ is written as ‘da pa ta’ and ‘old and beautiful’ is written as ‘sa na pa’. How is ‘and’ written in that code language?

Correct Answer: (a) pa

90. Find the odd one out, which is coded differently:

Correct Answer: (b) MORE : ERMO