HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 Second Shift IInd Paper

Total Questions: 100

91. In the following sentence, choose the expression which is grammatically correct version of the underlined text.

"The passengers are waiting for the bus outside the bus stand at the main gate for long."

Correct Answer: (c) have been waiting

92. Choose the correct sentence—

Correct Answer: (b) Nena alone can do it and nobody else can do it.

93. Find out the indirect speech of the following sentence—

Lalit said, "I have read the book."

Correct Answer: (b) Lalit said that he had read the book.

94. Choose the correct alternative to improve the underlined part of the sentence. If no improvement is required, your answer is '4'.

"Victory has a hundred fathers and defeat was the orphan."

Correct Answer: (a) had an orphan

95. Pick out the synonym of the underlined word in the following sentence—

"His meagre income does not allow him to buy a car."

Correct Answer: (d) Paltry

96. Fill in the blank with a suitable preposition.

She looked ............... her watch everywhere.

Correct Answer: (a) for

97. Pick out the part of the following sentence which has an error. If there is no error, your answer is '4'.

A. In various parts of the country

B. ponds just dry down

C. in scorching heat of summer.

Correct Answer: (b) B

98. Choose the correct passive voice form of the following sentence.

Can we sent the letter tomorrow?

Correct Answer: (c) Can the letter be sent by us tomorrow

99. Pick out the antonym of the underlined word in the following sentence.

She was in great dread of scolding.

Correct Answer: (d) Praise

100. Pick out the correctly spelt word—

Correct Answer: (a) metamorphosis