HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 Second Shift IInd Paper

Total Questions: 100

51. In which year Mission Indradhanush was launched?

Correct Answer: (d) 2014

52. Ancient name of Panipat district was...

Correct Answer: (d) Panprastha

53. District with the lowest forest area in Haryana is.

Correct Answer: (d) Palwal

54. Which of the following person from Haryana was awarded the Shree Samman for the year 2022 in the field of literature and education?

Correct Answer: (b) Raghevendra Tanwar

55. In which year ‘Har Ghar Hariyali Yojana’ was launched in Haryana?

Correct Answer: (d) 2015

56. The ___________ is the largest physiographic region of the Haryana State.

Correct Answer: (b) Ghaggar-Yamuna plains

57. Which women hockey player is known as the ‘Golden Girl’ of the Indian Hockey Team for her golden goal in 2002 Commonwealth Games, which helped India to win the Gold?

Correct Answer: (b) Mamta Kharab

58. When was ‘Aapki Beti-Hamari Beti Yojana’ launched?

Correct Answer: (b) 8 March, 2015

59. What is the total number of villages as per the Economic Survey of Haryana (2020-21)?

Correct Answer: (b) 6841

60. The winner of silver medal in Tokyo Olympics 2022, Ravi Kumar Dahiya from Haryana is associated with ____________.

Correct Answer: (a) Wrestling