HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 Second Shift IInd Paper

Total Questions: 100

61. Which eminent historian has remarked the following about Haryana ‘Heaven and earth seldom combined and God rarely agreed to create a better habitation for man than ancient Haryana’?

Correct Answer: (c) Dr. Hari Ram Gupta

62. According to the Economic Survey of Haryana 2021-22, how many Community Health Centers are there in Haryana?

Correct Answer: (a) 122

63. It is believed that Lord Krishna proclaimed the philosophy of the Bhagwad Gita to Arjuna at ____________.

Correct Answer: (a) Jyotisar

64. The total number of Industrial Training Institution (ITIs) in Haryana including government, government aided and private is ____________.

Correct Answer: (c) 412

65. On which day did the Government of India set up the Punjab Boundary Commission (Shah Commission) to divide the state of Punjab and create the State of Haryana?

Correct Answer: (a) 23 April, 1966

66. Which is the state flower of Haryana?

Correct Answer: (b) Lotus

67. MCC (Model Career Center) is situated in which district of Haryana?

Correct Answer: (b) Hisar

68. When was the State Election Commission of Haryana Constituted?

Correct Answer: (a) November, 1993

69. Which of the following religious place is situated in Hodal of Haryana?

Correct Answer: (b) Sati Ka Sthan

70. Rabi crops in Haryana are harvested in...

Correct Answer: (b) April-May