HSSC CET Paper/Dt.-05-11-2022 Second Shift IInd Paper

Total Questions: 100

71. Select the combination of numbers so that the letters arranged accordingly will form a meaningful word—

A P S I R E
1 2 3 4 5 6

Correct Answer: (a) 2, 5, 1, 4, 3, 6

72. There is a small barren land in your locality in which people throw garbage. As a responsible citizen and keeping global warming and climate change in your mind, you will?

Correct Answer: (a) Clean that land and do tree plantation

73. Find the value of 'X' in the given series—

122, 146, 172, 200, X, 262, 296

Correct Answer: (b) 230

74. There are six persons in a family A, B, C, D, E, and F. ‘C’ is the sister of ‘F’. ‘B’ is the brother of ‘E’s husband. ‘D’ is the father of ‘A’ and grandfather of ‘F’. There are two fathers, three brothers, and a mother in the group?

Correct Answer: (d) E

75. In a code language, TUTORIAL is written as EOENGLCF and DANCE is written as XCJMZ, how can EDUCATION be written in that code language?

Correct Answer: (a) ZXOMCELNI

76. Find out the word which can be formed by using the letters of the given word—REMINDER

Correct Answer: (c) RENDER

77. Select the pair of words from given options which has the same relationship as the given pair of words—Clerk: Office

Correct Answer: (d) Mechanic: Garage

78. Find the odd number pair from the given alternatives?

Correct Answer: (d) 96-154

79. If 'PRICE' is coded as 'RPIEC' in a certain language, then how will 'TABLE' be coded in that same language?

Correct Answer: (b) ATBEL

80. Choose the correct option which is related to the third term in the same way as the second term is related to the first term:

F6K11 : H8M13 :: L12Q17 : ?

Correct Answer: (c) O14T19