HSSC Fire Operator Cum Driver (30-12-2023)

Total Questions: 100

61. What is the primary advantage of parallel processing ?

Correct Answer: (b) Increased processing speed

62. According to the 2011 census report, which State recorded highest density of population in India ?

Correct Answer: (c) Bihar

63. What will come in the place of question mark ? W – 144, ?, S – 100, Q – 81, O – 64

Correct Answer: (a) U – 121

64. In the Manual fire alarm system, which of the following is manual system of raising alarm ?

Correct Answer: (a) Rotary gongs

65. ................... is the transfer of heat by moving particles of liquids or gases.

Correct Answer: (b) Convection

66. As per National Building Code of India .................. buildings are categorized under Group H of occupancy.

Correct Answer: (b) Storage

67. Area from which escape is possible in one direction only is:

Correct Answer: (c) dead end

68. In Python ... function returns an integer that specifies the current position of the file object in the file.

Correct Answer: (b) tell()

69. If |x - 2| ≤ 1, then:

Correct Answer: (d) x ∈ [1, 3]

70. According to the 2011 census report, the women literacy rate in India is:

Correct Answer: (d) 65.46%