HSSC Indian Cook (28-01-2024)

Total Questions: 100

91. The statements inside the ........... block are always executed regardless of whether an exception has occurred in the try block or not.

Correct Answer: (c) finally

92. .......... is the passage of heat through a solid or one solid to another provided, they are in contact that is put on hot plate.

Correct Answer: (d) Grilling

93. Destroying the entire pest population is called as:

Correct Answer: (b) Eradication

94. Dietetic treatment-intake of calories are an important yardstick in bringing ........... level to normal.

Correct Answer: (b) Blood sugar

95. Raja Todarmal was the 1st to introduce a new revenue system in Haryana called :

Correct Answer: (b) Dahshala

96. Potage St. Germain Soup consists of:

Correct Answer: (c) Fresh Green Peas

97. Which one is a cold sauce?

Correct Answer: (d) Mayonnaise

98. The area of the region bounded by the curve y = cos x between x = 0 and x = π is :

Correct Answer: (d) 2 sq. units

99. Which one is not a Pest:

Correct Answer: (d) Dragonflies

100. ........... creates unnecessary junk in the inbox of the receiver's email and often tricks a user into buying something or downloading a paid software or malware.

Correct Answer: (a) Spam