HSSC Indian Cook (28-01-2024)

Total Questions: 100

21. Dices or other shapes made from bread, toast, pastry commonly used as a garnish for soups is called s :

Correct Answer: (a) Croutons

22. Restriction of access of Microorganisms to food is one of the methods of:

Correct Answer: (b) Food preservation

23. __________ means let the dough ferment and let it rise double in size.

Correct Answer: (a) Proving

24. Name the Indian Tomato based gravy flavoured with red chillies, coriander, and kasoori methi:

Correct Answer: (c) Kadhai gravy

25. Name the cut of lamb which is at the end of the saddle touching the rump where the leg starts:

Correct Answer: (a) Sirloin chop

26. Ludhiana is situated on which river?

Correct Answer: (d) Sutlej

27. What is the name for flatbread from Mexico which is made from corn or flour?

Correct Answer: (a) Tortilla

28. What is a Pipeline Register in a computer system?

Correct Answer: (c) A temporary storage used to hold data between stages of the instruction pipeline

29. Which one of the following is not a milk product?

Correct Answer: (b) Nuggets

30. Which one is a root vegetable?

Correct Answer: (a) Radish