HSSC Laboratory Assistant & Technician (18-02-2024)

Total Questions: 100

91. A _____ chart appears to just be a pie chart with a hole in the middle.

Correct Answer: (a) Doughnut

92. _____ bacteria grow best at temperatures below 20°C.

Correct Answer: (b) Psychrophilic

93. In _____, Red Blood Cells (RBCs) are larger in size. Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC) is less, so the cells are pale.

Correct Answer: (c) Macrocytic hypochromic anemia

94. ............ is the paralysis of both the lower limbs.

Correct Answer: (b) Paraplegia

95. ............ is an important cause of intestinal amoebiasis.

Correct Answer: (d) Entamoeba histolytica

96. Type of precipitation test are :

Correct Answer: (d) All of the above

97. Immunoglobulins are :

Correct Answer: (b) Glycoproteins

98. In ............ cell is smaller than the early normoblast with a diameter of 10 to 12μ.

Correct Answer: (b) Intermediate normoblast

99. ............ are examples for Haemoflagellates.

Correct Answer: (c) Both (a) and (b)

100. The solution set of the inequation x²+6x-7 ÷ (x+4) <0 is :

Correct Answer: (c) (-7, -4) ∪ (-4, 1)