HSSC Laboratory Assistant & Technician (18-02-2024)

Total Questions: 100

21. A man speaks truth 2 out of 3 times. He picks one of the natural numbers in the set S = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) and reports that it is an even number. The probability that it is actually even number is :

Correct Answer: (d) 3 ÷ 5

22. In spreadsheet the rows are represented by :

Correct Answer: (c) Numbers

23. ............ bacteria grow in the absence of the oxygen.

Correct Answer: (b) Anaerobic

24. ............ is the abnormal increase in the number of granulocytes.

Correct Answer: (c) Granulocytosis

25. ............ originates anteriorly and terminates posteriorly as a tail-like appendage in Trichomonas vaginalis.

Correct Answer: (c) Axostyle

26. ............ carry deoxygenated blood towards the heart with the exception of the pulmonary and umbilical veins which carry oxygenated blood.

Correct Answer: (b) Veins

27. Morphological form of Leishmania donovani is :

Correct Answer: (c) Both (a) and (b)

28. ............ transports cholesterol from liver to extrahepatic tissues.

Correct Answer: (b) Low Density Lipoprotein (LDL)

29. First stage in Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR) is :

Correct Answer: (a) Rouleaux formation

30. Cysticercus bovis is a bladder worm of :

Correct Answer: (d) Taenia saginata