HSSC Laboratory Assistant & Technician (18-02-2024)

Total Questions: 100

31. ‘Chagas’ disease is caused by :

Correct Answer: (a) Trypanosoma cruzi

32. Loeffler’s syndrome is caused by :

Correct Answer: (a) Ascaris lumbricoides

33. Determination of Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR) is helpful in assessing which of the following chronic inflammatory disorders ?

Correct Answer: (d) All of the above

34. Bacteria that grow best in the presence of a low oxygen tension is :

Correct Answer: (b) Microaerophilic

35. HTML markup language is a set of markup :

Correct Answer: (c) Tags

36. A is 8 m East of D who is 6 m North of B. E is 4 m South of F who is 8 m North of A. D is 11 m West of H who is 4 m South of S. S is in which direction with respect to E ?

Correct Answer: (b) East

37. Nahar Singh was famously known as Lion of :

Correct Answer: (b) Ballabhgarh

38. A __________ system is a combination of desirable features of analog and digital computers.

Correct Answer: (a) Hybrid

39. In __________ autologous or self antigens are ordinarily non-antigenic but there are exceptions.

Correct Answer: (b) Autospecificity

40. Ellipsoid joints are classification of __________ joints.

Correct Answer: (c) Synovial