HSSC Laboratory Assistant & Technician (18-02-2024)

Total Questions: 100

41. Examples for flagellates are:

Correct Answer: (d) All of the above

42. Barrel shaped with projecting mucous plugs at both poles is a egg of:

Correct Answer: (d) Trichuris trichiura

43. __________ is an example for hexoses.

Correct Answer: (c) Glucose

44. Functions of blood includes:

Correct Answer: (d) All of the above

45. Some bacteria have the ability to form highly resistant resting stage called:

Correct Answer: (d) Spore

46. __________ are vesicular, convoluted or multilaminated structures formed as Inveginations of the plasma membrane into the cytoplasm.

Correct Answer: (c) Mesosomes

47. The __________ is general purpose application software, used in creating, editing, storing, letters, documents, articles etc.

Correct Answer: (d) Word processor application

48. A solution is prepared by adding 2 g of a substance A to 18 g of water. The mass percent of the solute is:

Correct Answer: (b) 10%

49. The science of rivers is called as:

Correct Answer: (d) Potamology

50. Sukhna lake of Haryana resembles the shape of:

Correct Answer: (b) Bean Seed