HSSC Laboratory Assistant & Technician (18-02-2024)

Total Questions: 100

81. Determinants of antigenicity include:

Correct Answer: (d) All of the above

82. _____ fluid has the same effective osmolality as body fluids.

Correct Answer: (a) Isotonic

83. Normal serum albumin level is:

Correct Answer: (b) 3.5 – 5 gm/dL

84. Normal value of the Packed Cell Volume in men is:

Correct Answer: (c) 40-54%

85. _____ is known as dwarf tapeworm.

Correct Answer: (d) Hymenolepis nana

86. Mode of infection of the Strongyloides stercoralis is:

Correct Answer: (c) Penetration of skin

87. _____ is also called as Hematocrit.

Correct Answer: (c) Packed Cell Volume

88. In _____, the cells start dividing and their numbers increase exponentially or by geometric progression with time.

Correct Answer: (b) Log phase

89. Which among the following is not a type of Read Only Memory (ROM)?

Correct Answer: (d) Dynamic Random Access Memory (DRAM)

90. A graph is drawn between velocity and time for the motion of a particle. The area under the curve between the time intervals t₁ and t₂ gives:

Correct Answer: (b) Displacement of the particle