HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

91. The normal life span of RBC is about:

Correct Answer: (b) 120 days

92. ______ is the difference between the highest and the lowest value of the data.

Correct Answer: (c) Range

93. Measles is also known as:

Correct Answer: (d) Rubeola

94. A bag contains 17 tickets numbered from 1 to 17. A ticket is drawn at random, then another ticket is drawn without replacing the first one. The probability that both the tickets may show even numbers is:

Correct Answer: (d) 7/34

95. ______ drug is applied to the skin or mucous membrane at various sites for localized action.

Correct Answer: (d) Topical

96. Which of the following options lets you add a border around a selection or change the color of the paper within a selection?

Correct Answer: (d) Borders and shading

97. ______ is an example of nominal level measurement.

Correct Answer: (d) Gender

98. Maharaja Agrasen was associated with which place in Haryana?

Correct Answer: (c) Agroha

99. ______ is called the slim disease.

Correct Answer: (a) AIDS

100. An ectopic pregnancy is one in which the fertilized ovum is implanted and develops outside the normal endometrial cavity.

Correct Answer: (b) Ectopic