HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

11. The nervous system consists of a vast number of units called:

Correct Answer: (d) Neurones

12. Cooking in water at 100 degrees Centigrade is called:

Correct Answer: (b) Boiling

13. Iron requirement during pregnancy is about ______ mg:

Correct Answer: (d) 1000

14. Statements: A<B> C , D< E < F

Conclusion :

I. B < E

II. A < F

 

 

Correct Answer: (b) Both I and II follow

15. A research design in which the researcher relates the present to the future is a:

Correct Answer: (d) Prospective research design

16. ______ keyboard is a software device that lets you input data just like a hardware keyboard.

Correct Answer: (d) Virtual

17. ______ is a set of values recorded on one or more observational units or the factual information collected during research studies.

Correct Answer: (d) Data

18. ______ forms the major part of the human brain.

Correct Answer: (b) Cerebrum

19. ______ is known as infectious hepatitis or epidemic jaundice.

Correct Answer: (d) Hepatitis A

20. ______ is the direct visualization of a body system or part by means of a lighted flexible tube.

Correct Answer: (c) Endoscopy