HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

31. ______ is a composite graphical record of key data (maternal and fetal) during labour, entered against time in a single piece of paper.

Correct Answer: (c) Partograph

32. ______ rate is defined as "the number of new cases occurring in a defined population during a specified period of time".

Correct Answer: (a) Incidence

33. ______ denotes the perception of active fetal movements by the woman.

Correct Answer: (c) Quickening

34. ______ is the verbal interchange of thought or ideas.

Correct Answer: (d) Communication

35. Which number will come in the place of question mark? 4832, 5840, 6848, ?

Correct Answer: (b) 7856

36. In spreadsheet, the intersection of rows and columns are called as:

Correct Answer: (a) Cell

37. ______ study is an example of live experiences of tsunami victims in selected villages of Tamil Nadu.

Correct Answer: (a) Phenomenological

38. Second generation ethanol plant was dedicated to the nation at which place in Haryana in 2022?

Correct Answer: (b) Panipat

39. Bitot's spots indicate ______ deficiency.

Correct Answer: (d) Vitamin A

40. The total weight gain during the course of a singleton pregnancy for a healthy woman is ______ kg.

Correct Answer: (a) 11