HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

41. ______ cells secrete insulin.

Correct Answer: (a) Beta

42. ______ is the inflammation of the ureter.

Correct Answer: (a) Ureteritis

43. ______ is the organizing process by which we interpret our sensory input.

Correct Answer: (a) Perception

44. The Headquarters of United Nations Environment Programme (UNEP) is situated in:

Correct Answer: (c) Nairobi

45. .................. is defined as a person in the population or study group identified as having the particular disease, health disorder or condition under investigation.

Correct Answer: (b) Cases

46. Which among the following is the impact printer?

Correct Answer: (b) Dot Matrix

47. ..................... are qualities, properties or characteristics of person, things or situations that change or vary.

Correct Answer: (c) Variables

48. The Constitution of India was enacted on:

Correct Answer: (b) 26 November, 1949

49. .................... is unique because it is derived from sunlight and food.

Correct Answer: (c) Vitamin D

50. .................... refers to the relationship of the long axis of the fetus to the long axis of the centralized uterus or maternal spine.

Correct Answer: (c) Lie