HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

51. The term ..................... is defined as the amounts of nutrients sufficient for the maintenance of health in nearly all people.

Correct Answer: (d) Recommended daily allowance

52. ..................... is a crime of violence against another person.

Correct Answer: (a) Assault

53. ..................... is essentially a cognitive activity.

Correct Answer: (a) Thinking

54. If -

where I is the unit sin²θ cosθ matrix of 2x2 and AT is the transpose of A, then the value of  is θ equal to.

Correct Answer: (d) π ÷ 6

55. Retrospective studies are often called:

Correct Answer: (a) Case control

56. Which of the following carries out the business dealings by Internet?

Correct Answer: (a) Ecommerce

57. ............. is a formal tentative statement of the expected relationship between two or more variables under the study.

Correct Answer: (b) Hypothesis

58. Haryana Municipal Act was passed in:

Correct Answer: (a) 1973

59. Brucellosis is one of the major ................... zoonoses:

Correct Answer: (d) Bacterial

60. .................. is the anomaly resulting from deficient development of the vault of the skull and brain tissue, but the facial portion is normal.

Correct Answer: (c) Anencephaly