HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

61. ................. is the structural and functional unit of the kidney.

Correct Answer: (b) Nephron

62. ............... is the type of correlation where (r=+1).

Correct Answer: (d) Perfect positive correlation

63. ................... is known as serum hepatitis.

Correct Answer: (a) Hepatitis B

64. A, B, C, D, E, F and G are seven members of a family. B is the mother of E. C is the son of E. D is the only sister of C and G. E is the father of G. A is the parent of E. K is the parent of G. How is K related to B?

Correct Answer: (a) Daughter in law

65. The smallest unit that can be written to or read from the disk is:

Correct Answer: (a) Sector

66. __________ is the process in which different people or things work together to

Correct Answer: (c) Co-ordination

67. __________ is the value which has the highest frequency of data.

Correct Answer: (a) Mode

68. Chlorobenzene can be converted into __________ by heating in aqueous sodium hydroxide solution at a temperature of 623 K and a pressure of 300 atmospheres.

Correct Answer: (b) Phenol

69. The term enteric fever includes:

Correct Answer: (b) Typhoid fever

70. Average daily fluid intake for an adult is about __________ ml.

Correct Answer: (c) 1500-2000