HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

71. Riboflavin is also called as:

Correct Answer: (d) Vitamin B2

72. __________ is another person or animal where an organism is nourished and harboured.

Correct Answer: (d) Host

73. Structuralism is propagated by:

Correct Answer: (c) Wilhelm Wundt

74. The classical dance of Tamil Nadu is:

Correct Answer: (d) Bharatnatyam

75. __________ is the science that deals with the effects of drugs on living systems.

Correct Answer: (a) Pharmacology

76. A __________ is an equation that performs operations on worksheet data.

Correct Answer: (a) Formula

77. In family __________, the wife goes and lives in the house of the husband after marriage.

Correct Answer: (d) Patrilocal

78. Sirsa is the largest producer of __________ in Haryana.

Correct Answer: (d) Wheat

79. The term disease refers specifically to all current cases (old and new) existing at a given point in time or over a period of time in a given population.

Correct Answer: (b) Prevalence

80. A healthy mother while breastfeeding will produce about __________ of breast milk per day.

Correct Answer: (c) 500-900 ml