HSSC Staff Nurse (31-12-2023)

Total Questions: 100

81. The heart is in the __________ cavity.

Correct Answer: (b) Thoracic

82. Father of immunology is:

Correct Answer: (b) Edward Jenner

83. __________ are innate and inborn tendencies or psychological dispositions.

Correct Answer: (b) Instincts

84. The constant term in the expansion of

Correct Answer: (d) 16C8

85. The __________ is a system of storage and transport of vaccines at low temperature from the manufacturer to the actual vaccination site.

Correct Answer: (c) Cold chain

86. A __________ is an output device that draws pictures on paper based on commands from a computer.

Correct Answer: (b) Plotter

87. __________ is the one in which a researcher collects data at a particular point in time.

Correct Answer: (d) Cross-sectional research design

88. The famous Dal Lake is formed by this river:

Correct Answer: (a) The Jhelum

89. Chickenpox is transmitted from person to person by:

Correct Answer: (b) Droplet

90. Hyponatremia is defined as a plasma sodium level less than:

Correct Answer: (d) 135