HSSC TGT Arts Date 14/5/2023 Evening Shift

Total Questions: 100

71. What is the main difference between letterpress and offset printing?

Correct Answer: (b) Letterpress uses raised type and ink, while offset uses plates and ink

72. Which of the following is not a type of printing process?

Correct Answer: (c) Television

73. Who among the following artists is known for his painting "The Night Watch"?

Correct Answer: (c) Rembrandt van Rijn

74. Who among the following artists is known for his sculpture "David"?

Correct Answer: (b) Michelangelo

75. Who among the following artists is known for his painting 'Les Demoiselles d'Avignon'?

Correct Answer: (d) Pablo Picasso

76. Which of the following is not a concept aspect of art?

Correct Answer: (d) Perception

77. Which of the following is a modern adaptation of a traditional Indian art form?

Correct Answer: (c) Madhubani painting

78. Which form is used for the process of creating a sculpture by carving away material?

Correct Answer: (c) Carving

79. Which of the following is a traditional Indian art form that involves creating images by weaving together fine threads?

Correct Answer: (b) Embroidery

80. Which of the following is a modern medium used in graphic design?

Correct Answer: (c) Photoshop