HSSC TGT Home Science Date 29/4/2023 Morning Shift

Total Questions: 100

91. Which of the following institutions is responsible for monitoring and regulating the safety of food and drugs in the United States?

Correct Answer: (b) FDA

92. Which of the following is a potential consequence of exposure to environmental pollution?

Correct Answer: (c) Neurological damage

93. Which of the following is an example of personal hygiene?

I. Wearing clean clothes
II. Cleaning the environment
III. Washing hands regularly
Choose the correct answer:

Correct Answer: (d) All of these

94. Which of the following diseases can be transmitted through the air?

Correct Answer: (c) Tuberculosis

95. Which of the following diseases can be transmitted through contaminated water?

Correct Answer: (b) Hepatitis A

96. What is the first step in providing first aid?

Correct Answer: (a) Check for breathing and pulse

97. Which of the following is an example of non-governmental organisation for healthcare ?

Correct Answer: (a) International Committee of the Red Cross

98. Which type of finish adds a glossy sheen to a fabric surface?

Correct Answer: (c) Calendering

99. Which fiber is known for its ability to absorb moisture and keep the wearer cool and comfortable?

Correct Answer: (a) Cotton

100. Which type of finish involves applying a chemical treatment to a fabric in order to make it wrinkle resistant?

Correct Answer: (d) Resin finishing