HSSC TGT Home Science Date 29/4/2023 Morning Shift

Total Questions: 100

71. Which of the following is a symptom of lactose intolerance?

Correct Answer: (c) Diarrhea

72. Which of the following is not a therapeutic diet?

Correct Answer: (d) High-sugar diet

73. Which of the following is not a component of gastric juice?

Correct Answer: (c) Bile

74. Which of the following is an example of energy conservation in a household?

Correct Answer: (b) Running the dishwasher only when it is full

75. Which of the following is an example of a family resource?

Correct Answer: (d) All of these

76. Which of the following is an example of a fixed expense in a family budget?

Correct Answer: (c) Rent/mortgage

77. What are the different types of savings a family can have?

Correct Answer: (a) Short-term and long-term savings

78. What are the three main resources that are important in home management?

Correct Answer: (a) Time, energy, and money

79. At what age do most children begin to develop a sense of self-identity?

Correct Answer: (b) 3-4 years old

80. Which of the following vaccines is recommended for all children by the Centres for Disease Control and Prevention (CDC)?

Correct Answer: (d) All of the above