HSSC TGT Home Science Date 29/4/2023 Morning Shift

Total Questions: 100

81. Which of the following is not a factor that influences a child's temperament?

Correct Answer: (d) Socioeconomic

82. Which of the following is not a risk factor for child abuse?

Correct Answer: (c) High levels of parental education

83. Which of the following is not a common factor in successful marriages?

Correct Answer: (d) Frequent arguments and conflicts

84. Which of the following is not a factor that can affect cognitive development in children?

Correct Answer: (d) Age

85. Which of the following is not a common cause of mental health issues in adolescence?

Correct Answer: (d) Lack of exercise

86. Which of the following is not a common parenting practice in western cultures?

Correct Answer: (d) Sleep training

87. What is the most common cause of waterborne diseases?

Correct Answer: (b) Bacteria

88. What type of pollution is responsible for the majority of cases of respiratory illness worldwide?

Correct Answer: (a) Air pollution

89. What is the recommended duration for washing your hands with soap and water to effectively remove germs?

Correct Answer: (c) 20 sec

90. What is the leading cause of environmental pollution?

Correct Answer: (b) Industrial waste