HSSC TGT Urdu Date 30/4/2023 Morning Shift

Total Questions: 50

41. Violation of no entry timings by goods vehicle can be booked under Section _______ of the M.V. Act.

Correct Answer: (b) 115/194

42. Which Penal Section of the MV Act deals with offences related to speed racing?

Correct Answer: (c) 189

43. Which is/are a 'Prohibitory' signs?

Correct Answer: (d)

44. Safety belt used in a vehicle:

Correct Answer: (a) keeps the driver in control in case of collision

45. Sign of informs about:

Correct Answer: (a) danger due to animals

46. Which is not mandated under the Right to Education Act?

Correct Answer: (d) All of these are mandated by the RTE

47. Which Section of the Right of Children to Free and Compulsory Education Act, 2009 deals with the no school to be established without obtaining a certificate of recognition?

Correct Answer: (b) Section 18 of the Right of Children to Free and Compulsory Education Act, 2009

48. With respect to the development of skills, all of the following are correct except that:

Correct Answer: (a) Pupils of the same mental age should learn at the same rate

49. .................. test measures the extent of students' learning in a given content area.

Correct Answer: (d) Achievement

50. Regarding the teacher's control in the education of children, which of the following is the main difference between Herbert and Dewey?

Correct Answer: (b) Herbert is in favour of teacher's control while Dewey cannot agree with him