HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

11. The phase difference between the current and voltage of LCR circuit in series combination at resonance is:

Correct Answer: (a) 0

12. The ideal method of hand milking is:

Correct Answer: (c) Full hand method

13. White muscle disease in pigs is caused due to deficiency of:

Correct Answer: (b) Vitamin E

14. Diseases transmitted from parents to offspring are called as:

Correct Answer: (a) Hereditary diseases

15. Incubation period for duck eggs is:

Correct Answer: (c) 28

16. The NITI Aayog was formed on:

Correct Answer: (c) 1st January, 2015

17. Adequate sex ratio in pigs is:

Correct Answer: (b) 1:20

18. Osteomalacia in pigs is caused due to deficiency of:

Correct Answer: (d) Vitamin D

19. Test to detect Glucose in urine is by:

Correct Answer: (d) Benedict's test

20. Thumps in pigs is caused due to deficiency of:

Correct Answer: (c) Iron