HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

21. The value of √24.99 is:

Correct Answer: (a) 4.999

22. Male duck is known as:

Correct Answer: (a) Drake

23. Mulberry Heart disease in pigs is caused due to deficiency of:

Correct Answer: (d) Vitamin E

24. Diseases acquired after birth are called as:

Correct Answer: (b) Acquired diseases

25. Normal average pulse rate per minute of cattle is:

Correct Answer: (d) 60

26. ________ is an eight-pin connector that is used exclusively with Ethernet cables for networking.

Correct Answer: (b) RJ 45

27. Shell of the chicken egg is made up of:

Correct Answer: (a) Calcium carbonate

28. Normal average Respiration (Breathing) rate per minute of Goat is:

Correct Answer: (c) 25

29. ________ is a flat bone on the ventral midline of thorax.

Correct Answer: (a) Sternum

30. Diseases which can be transmitted from animal to man and vice versa are called as:

Correct Answer: (d) Zoonotic diseases