HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

41. Normal daily output of faeces in Horse is:

Correct Answer: (b) 15-20 kg

42. Diseases which is widespread usually of world wide distribution are called as:

Correct Answer: (d) Panzootic diseases

43. Strip cup test is used in farm animals for the detection of:

Correct Answer: (a) Mastitis

44. URL Stands for:

Correct Answer: (d) Uniform Resource Locator

45. Which of the following species is referred to as ‘Poor man’s cow’?

Correct Answer: (b) Goat

46. The first hydroelectric project of Asia was started on the river:

Correct Answer: (c) Kaveri

47. Normal PCV % in cattle is:

Correct Answer: (a) 24-46

48. A disease whose course is more than 4 weeks and signs are not severe in character are called?

Correct Answer: (c) Chronic disease

49. Drugs which relieve pain:

Correct Answer: (a) Analgesics

50. When is International Mother Language Day Celebrated?

Correct Answer: (a) 22 February