HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

51. California test is used in farm animals for the detection of:

Correct Answer: (a) Mastitis

52. Scientific name of Guinea pig is:

Correct Answer: (c) C. Porcellus

53. What is a multiprocessor?

Correct Answer: (a) A system with multiple Central Processing Unit (CPU)s working together

54. The practice of feeding higher levels of concentrate to reach maximum production is:

Correct Answer: (b) Challenge feeding

55. If y = log(1 - x² ÷ 1 + x²), then the value of dy÷dx=

Correct Answer: (a) -4x / 1 - x⁴

56. Normal average pulse rate per minute of Sheep is:

Correct Answer: (c) 70

57. Best known milk breed of buffalo is:

Correct Answer: (d) Murrah

58. What is an operand in an instruction?

Correct Answer: (a) The part of the instruction that specifies the data on which the operation is to be performed

59. Horses belong to the family:

Correct Answer: (a) Equidae

60. Under this Article of Indian Constitution, parliament has the power to create legislative council in any state:

Correct Answer: (c) 169