HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

71. This woman from Haryana was 1st woman Chief Minister in India:

Correct Answer: (d) Sucheta Kriplani

72. Normal Basophil % in Goats is:

Correct Answer: (a) 0-2

73. Donkeys belong to the family:

Correct Answer: (b) Equidae

74. Drugs which increase the evacuation of the bowels:

Correct Answer: (a) Purgatives

75. What is Dynamic SQL in Structured Query Language (SQL)?

Correct Answer: (a) Structured Query Language (SQL) statements that are created at runtime

76. Which of the following is a draft breed of cow?

Correct Answer: (d) Hallikar

77. Scientific name of Syrian hamsters is:

Correct Answer: (d) M. Auratus

78. Complete the analogy. Menu : Food :: Catalogue : ?

Correct Answer: (d) Books

79. An open wound showing no tendency to heal is called?

Correct Answer: (c) Ulcer

80. Tuberculin test is used in farm animals for the detection of:

Correct Answer: (d) Tuberculosis