HSSC Veterinary Lab Technician (14-01-2024)

Total Questions: 100

81. What is the primary storage device in a digital computer?

Correct Answer: (b) Random Access Memory (RAM)

82. Scientific name of house Mouse is:

Correct Answer: (a) Mus musculus

83. Drugs which control fermentation:

Correct Answer: (d) Antizymotics

84. Vijender Singh Beniwal won the 1st Olympic medal for India in:

Correct Answer: (a) Boxing

85. A sac or any closed cavity containing liquid or semi-liquid material is called:

Correct Answer: (b) Cyst

86. Mules belong to the family:

Correct Answer: (b) Equidae

87. Dehorning is indicated for:

Correct Answer: (a) Horn cancer

88. The segregation of apparently healthy animals; especially when animals being brought into the herd for the first time is called as:

Correct Answer: (b) Quarantine

89. Drugs which relieve spasm of Intestine:

Correct Answer: (c) Antispasmodic

90. DBCH is related to HHFF in the same way GKLP is related to:

Correct Answer: (d) NRXL