HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

91. As per Bureau of India Standards (B.I.S.), Layer feed contains calcium of about:

Correct Answer: (b) 3%

92. Milking should be completed in:

Correct Answer: (b) 5-7 minutes

93. The long axis of the poultry house should be in the direction of:

Correct Answer: (c) East-West

94. Group of Buffalo is called:

Correct Answer: (d) Herd

95. If, f : R→R is defined by f (x) = x ÷ x²+1, find f ο f (2) :

Correct Answer: (c) 10/ 29

96. .......... has been accorded the honor of the 'Surya Har' of Haryanvi music genres Raagni and Saang.

Correct Answer: (c) Pandit Lakhmi Chand

97. d ?

Correct Answer: (c) d

98. .......... is widely used by banks to process cheques.

Correct Answer: (c) Magnetic Ink Character Recognition (MICR)

99. pH of normal, fresh cow milk varies:

Correct Answer: (c) from 6.4 to 6.6

100. Who described the Preamble of the Indian Constitution as the Political Horoscope of the Constitution?

Correct Answer: (d) K. M. Munshi