HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

21. Amritmahal cattle breed is from:

Correct Answer: (c) Karnataka

22. Which one of the following newspapers is published by Swami Vivekananda?

Correct Answer: (c) Udbodhana

23. The author of the book ‘Panchasiddhantika’ is:

Correct Answer: (c) Varahamihira

24. Anti-oxidant agents can prevent:

Correct Answer: (b) Rancidity

25. A sudden increase in the incidence of a disease affecting a large number of hosts is called:

Correct Answer: (c) Epidemic

26. The habit of eating its own faeces by the animal is called:

Correct Answer: (b) Coprophagia

27. Veins carry:

Correct Answer: (b) Blood towards the heart

28. Gestation period in Buffaloes is:

Correct Answer: (b) 310 days

29. Q is to the east of P. O divides PQ in the ratio 1:1. T and U form a straight line. T is 9 m to the north of S. R is 5 m to the south of Q. W is 2 m to the south of P. S is 5 m to the west of R. V is 5 m to the west of U, which is 6 m to the South of S. The distance of PO is equal to the distance of SR.

If W is to the east of P then in which direction is R with respect to P?

Correct Answer: (b) South-East

30. The left to right view of the document can be viewed by:

Correct Answer: (b) Horizontal scroll bar