HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

31. Pandharpuri is the buffalo breed from:

Correct Answer: (b) Maharashtra

32. Period from fertilisation to parturition is called:

Correct Answer: (b) Gestation period

33. Elimination of undesirable animals from the herd is called:

Correct Answer: (b) Culling

34. A wide spread epidemic affecting large population is called:

Correct Answer: (a) Pandemic

35. Krishna Valley cattle breed originally do not have breeding tract in:

Correct Answer: (a) Goa

36. Pharynx has ............ number of openings.

Correct Answer: (c) 7

37. The Asthal Bohar Paintings of Haryana are made in ............ style.

Correct Answer: (c) Rajput style

38. ............ lets you to create a document with multiple columns, optionally with a line dividing the columns.

Correct Answer: (c) Columns

39. Which one of the following is a Bacterial disease of poultry?

Correct Answer: (b) Fowl cholera

40. Procedure for arresting the horn growth at an early stage is:

Correct Answer: (d) Disbudding