HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

41. The animal loses use of testicles by:

Correct Answer: (a) Castration

42. Bloodless Castration is most commonly performed by:

Correct Answer: (c) Burdizzo method

43. The practice of providing more nutrition to ewes before breeding season is:

Correct Answer: (b) Flushing

44. Due to the metamorphism Graphite converts into:

Correct Answer: (d) Diamond

45. Sound box is:

Correct Answer: (a) Larynx

46. ............. invented a counting machine to count the population of USA.

Correct Answer: (d) Herman Hollerith

47. Making an animal permanently useless by the use of violence is called:

Correct Answer: (b) Maiming

48. In Haryana, this dance form is a signal that spring season is coming:

Correct Answer: (d) Loor

49. Which one of the following is a viral disease of poultry?

Correct Answer: (c) Fowl pox

50. A cell reference that does not adjust to the new cell location when copied or moved is called:

Correct Answer: (d) Absolute reference