HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

51. Group of Goat is called:

Correct Answer: (a) Flock

52. Virus are:

Correct Answer: (a) Ultra-microscopic

53. Which number will come in the place of the question mark?

Correct Answer: (d) 4

54. The .......... octahedral complex (CoF₆)³- uses outer orbital (4d) in hybridisation (sp³d²):

Correct Answer: (d) Paramagnetic

55. Murrah is the buffalo breed from:

Correct Answer: (a) Haryana

56. Epinephrine is secreted by:

Correct Answer: (a) Adrenal medulla

57. Whitewash of the roof of animal house with lime causes:

Correct Answer: (a) Reduced temperature

58. Swarnadhara chicken was developed in:

Correct Answer: (c) Bangalore

59. .......... is a WWW server that responds to the requests made by web browsers.

Correct Answer: (b) Web Server

60. Hallikar cattle breed is from:

Correct Answer: (c) Karnataka