HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

61. 19 is related to 361, in the same way as 27 is related to:

Correct Answer: (c) 729

62. In Haryana, Morni and Tipra hills are separated by the valley of:

Correct Answer: (d) Ghaggar

63. Domesticated sheep belongs to .......... family.

Correct Answer: (a) Bovidae

64. Ear notching is most commonly done in:

Correct Answer: (d) Pig

65. Spermatozoa is propelled by:

Correct Answer: (c) Ejaculation

66. Changthangi Goat breed is from:

Correct Answer: (a) Ladakh

67. Which one of the following is a fungal disease of poultry?

Correct Answer: (a) Aspergillosis

68. The practice of feeding higher levels of concentrate to reach maximum milk production is:

Correct Answer: (d) Challenge feeding

69. Group of Poultry birds is called:

Correct Answer: (d) Flock

70. Presence of bacteria in blood is:

Correct Answer: (a) Bacteraemia