HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

71. Buffalo meat is called:

Correct Answer: (b) Carabeef

72. Scientific name of Buffaloes is:

Correct Answer: (c) Bubalus Bubalis

73. EDVAC stands for:

Correct Answer: (b) Electronic Discrete Variable Automatic Computer

74. Neck of the womb is:

Correct Answer: (a) Cervix

75. Kankrej cattle breed is from:

Correct Answer: (d) Gujarat

76. If f(x) = 1÷2 tan(πx÷2) - 1< x <1 and g(x) = √3+√4x-√4x²,the domain of (f+x) is :

Correct Answer: (a) [-1/2, 1]

77. Which among the following part is situated at Yamunanagar district of Haryana?

Correct Answer: (a) Deer park Elephant Rehabilitation Park

78. Animals that have had their DNA manipulated to possess and express an extra gene are known as:

Correct Answer: (b) Transgenic animals

79. Prevention of Cruelty to Animals Act was enacted in the year:

Correct Answer: (c) 1960

80. King of fodders is:

Correct Answer: (a) Berseem