HSSC VLDA (30-12-2023)

Total Questions: 100

81. Rise above the normal body temperature is:

Correct Answer: (b) Fever

82. Extra concentrate to be provided for every 2 to 2.5 litres of milk production is:

Correct Answer: (d) 1 kg

83. Accumulation of dried milk solids and salts from hard water and washing solutions is called:

Correct Answer: (b) Galls stone

84. 1 Kilo Calorie is equal to:

Correct Answer: (c) 4.18 KJ

85. Indian runner is a breed of:

Correct Answer: (a) Duck

86. The time interval between date of drying off the cow to the date of next calving is:

Correct Answer: (c) Dry period

87. The smallest veins are called:

Correct Answer: (b) Venules

88. The Wild Life (Protection) Act was enacted in the year:

Correct Answer: (b) 1972

89. Structure for storing fermented feed is:

Correct Answer: (a) Silo

90. The National Dairy Research Institute is located at:

Correct Answer: (c) Karnal