IDIOMS (Part-II)

Total Questions: 50

41. Select the most appropriate idiom for the underlined word segment. [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

He seems to be undecided about whether to move to another city for better prospects.

Correct Answer: (d) Sitting on the fence
Solution:to be undecided

42. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

Bite the bullet

Correct Answer: (a) Decide to do the inevitable which you were avoiding.
Solution:decide to do the inevitable which you were avoiding.

43. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

Spill the beans

Correct Answer: (c) Give away a secret
Solution:give away a secret

44. Select the most appropriate meaning of the highlighted idiom in the given sentence. [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

She said she liked my hair, but it turned out to be a left handed compliment.

 

Correct Answer: (d) An insult
Solution:An insult

45. Select the most appropriate option that can substitute the underlined segment in the given sentence. [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

The team leader tried to remain positive or optimistic in the situation, even though they were facing tough competition and limited resources.

 

Correct Answer: (c) to put a brave face on
Solution:to remain positive or optimistic

46. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

He was carried off his feet when he was declared to have won the prize.

Correct Answer: (b) Was wild with excitement
Solution:was wild with excitement

47. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [SSC CPO 05/10/2023 (3rd Shift)]

The new routine will suit you to a T.

Correct Answer: (d) exactly
Solution:Suit you to a T:- exactly

48. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC MTS 01/09/2023 (3rd Shift)]

Call the shots

Correct Answer: (b) To be in a position to make decisions that influences a situation.
Solution:Call the shots:- to be in a position to make decisions that influence a situation.

E.g.- Since it's your project, you get to call the shots and decide how it's done.

49. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC MTS 01/09/2023 (3rd Shift)]

Cup of tea

Correct Answer: (d) Something one likes/excels in
Solution:Cup of tea:- something one likes/excels in.

E.g.- Cooking isn't my cup of tea. I would rather order takeout.

50. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [SSC MTS 01/09/2023 (3rd Shift)]

The council president is known to play devil's advocate often.

Correct Answer: (c) To argue, just for the sake of it
Solution:Devil's advocate:- to argue, just for the sake of it.