IDIOMS (Part-VII)

Total Questions: 50

11. Select the idiom that gives the most appropriate meaning of the underlined phrase in the following sentence. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-3)]

Our secretary is always in the mood for an argument. He must learn to keep quiet.

 

Correct Answer: (d) To hold his tongue
Solution:To hold his tongue.

12. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-3)]

Reghu's been trying to keep a lid on his emotions, but every now and then his anger erupts.

Correct Answer: (d) control the level of something in order to stop it increasing
Solution:control the level of something in order to stop it increasing.

13. Identify the idiom that best expresses the meaning of the underlined group of words. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-4)]

There are a number of things that the country needs to improve but the main part of the problem is corruption.

 

Correct Answer: (a) Crux of the matter
Solution:main part of the problem.

14. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-4)]

A piece of information received by word of mouth has no authenticity.

Correct Answer: (d) in spoken form
Solution:In spoken form

15. Select the idiom that gives the most appropriate meaning of the underlined phrase in the following sentence. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-4)]

I finally understood how to operate the new smart television.

Correct Answer: (d) Figured out
Solution:Finally understood

16. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [Matriculation Level 30/06/2023 (Shift-4)]

Athira would like to get him a special birthday present, but nothing springs to mind.

Correct Answer: (c) dawns on
Solution:Dawns on

17. Select the most appropriate idiom that can substitute the underlined segment in the given sentence. [SSC CHSL Tier II (26/06/2023)]

The officer asked Subordinates to keep him posted of the workplace developments. his

Correct Answer: (c) keep sharing the latest information
Solution:keep sharing the latest information

18. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC MTS 02/05/2023 Morning]

A blind spot

Correct Answer: (d) An area in your range of vision that you cannot see properly
Solution:An area in your range of vision that you cannot see properly.

E.g.- He was a great scientist, but he had his blind spots.

19. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC MTS 02/05/2023 Evening]

Get down to brass tacks

Correct Answer: (a) To become serious about something
Solution:To become serious about something.

E.g. - After a long and general discussion, let's get down to brass tacks and decide on a budget for the project.

20. Select the most appropriate idiom in given sentence [SSC MTS 02/05/2023 Evening]

A bed of nails

Correct Answer: (a) A problematic or uncomfortable situation.
Solution:A problematic or uncomfortable situation.

E.g. Life is a bed of nails for street children in India.