SPELLING CHECK (Part-III)

Total Questions: 50

11. Select the option that rectifies the spelling of the underlined word in the given sentence. [SSC MTS 12/09/2023 (3rd Shift)]

The politician guaranted that he would create jobs if elected.

Correct Answer: (d) guaranteed
Solution:guaranteed

'Guaranteed' is the correct spelling.

12. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC MTS 12/09/2023 (3rd Shift)]

Correct Answer: (d) Indispensible
Solution:Indispensible

'Indispensable' is the correct spelling.

13. Identify the sentence that contains correct spellings in the given context. [SSC MTS 13/09/2023 (1st Shift)]

Correct Answer: (d) She aced the test despite being sleep-deprived from studying for nearly 24 hours straight.
Solution:She aced the test despite being sleep-deprived from studying for nearly 24 hours straight.

'Aced', 'Despite' & 'Straight' are the correct spellings.

14. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC MTS 13/09/2023 (1st Shift)]

Correct Answer: (c) Transmisible
Solution:Transmisible

'Transmissible' is the correct spelling.

15. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC MTS 13/09/2023 (1st Shift)]

Correct Answer: (c) Vaccum
Solution:Vaccum

'Vacuum' is the correct spelling.

16. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC MTS 13/09/2023 (2nd Shift)]

Correct Answer: (b) Retrospact
Solution:Retrospact

'Retrospect' is the correct spelling.

17. Select the INCORRECTLY spelt word. [SSC MTS 13/09/2023 (2nd Shift)]

Correct Answer: (b) Priviledge
Solution:Priviledge

'Privilege' is the correct spelling.

18. Four words of the following sentence have been underlined and given as options. Select the option that contains a spelling error. [SSC MTS 13/09/2023 (2nd Shift)]

Human activities that release_longlived greenhouse gases into the atmosphere also leed to the enhancement of concentrations of shorterlived ozone and particulate matter in the atmosphere.

Correct Answer: (d) leed
Solution:leed

'Lead' is the correct spelling.

19. Select the option that rectifies the spelling of the underlined word in the given sentence. [SSC MTS 13/09/2023 (3rd Shift)]

The tour company has included all the activities that you have requested in your itenarary.

Correct Answer: (c) itinerary
Solution:itinerary

'Itinerary' is the correct spelling.

20. Select the option that rectifies the spelling of the underlined word in the given sentence. [SSC MTS 13/09/2023 (3rd Shift)]

One of her colleagues had agreed to act as the arbitratore in finalising the contract.

Correct Answer: (d) arbitrator
Solution:arbitrator

'Arbitrator' is the correct spelling.